Mikro-sukaldaritza tailerrak Oarsoaldeko euskaltegietan: pintxo hotzak eta goxoak euskaraz 

 

Edozein otordurentzako egoki eta goxo gertatuko den pintxo hotz sorta bat prestatzen ikasiko dute Carlos Nuez sukaldariarekin Oarsoaldeko euskaltegietako ikasleek datozen bi asteetan. “Mikro-sukaldaritza" izeneko tailerrak egingo dituzte azaroaren 17tik abenduaren 10era bitartean, Oarsoaldeko 6 euskaltegietan. 

Euskara Batzordearen hitzetan, “ikasleek gaurkotasuneko gaiei buruz euskaraz hitz egiteko lehen esperientziak izatea eta edozein gairi lasai heltzeko gai direla sentitzea” da asmo nagusia. Tailerrak ordu eta erdikoak izango dira eta Mintzagun egitasmoaren ahalegin zabalagoaren parte dira, euskararen erabilera ikasgeletatik harago biziberritzeko. 

Gastronomia eta euskara uztartuz, tailerrek euskaraz bizitzeko eta praktikan erabiltzeko aukera aberasgarri eta atsegina eskainiko dute. 

Egutegia 2025 

  • 11/25 – Errenteriako Udal Euskaltegia (18:30–20:00) 
  • 11/27 – Oroitzene AEK, Lezo (18:30–20:00) 
  • 12/01 – Intxixu AEK, Oiartzun (17:30–19:00) 
  • 12/04 – Xenpelar AEK, Errenteria (17:30–19:00) 
  • 12/10 – Txirrita AEK, Pasai Antxo (09:30–11:00) 
  • 12/10 – Pasaiako Udal Euskaltegia (17:30–19:00)