WEBINARRAK
Webinarrak bilduma
Atal honetan orain arte Oarsoaldea Garapen Agentzian burutu diren webinarrak ikusteko aukera izango duzu:
ELIKAGAIEN INDUSTRIAN EKONOMIA ZIRKULAR BATERANTZ
“Ekonomia zirkular baterantz elikagaien industrian: hondakinen legea aldaketaren eragile gisa” izenburupean. Jardunaldiaren helburua hondakinen legearen bidez osasuna eta ingurumena babestea izan zen. Era berean, baliabideak modu eraginkorrean erabiltzea eta garapen iraunkorra sustatzea bilatzen dute. Horretarako, ekoizpen eta kontsumo iraunkorrari buruzko ikuspegia garatu zuten.
OARSOALDEA EKIN (IV)
Ekintzaile migranteen istorio inspiratzaileak Oarsoaldeko eskualdea aberastu dute. Emakume hauek migrazioa aukera eta gizarte eragin baliotsu bilakatu dute. Enplegua, oparotasuna, kultura-aniztasuna eta gizarteratzea sustatu dituzte. Haien ekintza espirituak komunitatea aberatsago eta anitzago bihurtu dute.
EKIN (III): EMAKUME EKINTZAILEAK
Saioak Oarsoaldeko emakume ekintzaile ausart eta sortzaileak aurkeztu zituen. Hauek beren ametsak gauzatu eta itxaropenei aurre egin diete. Bideo pilulan, beren erresilientzia eta mezu inspiratzaileak entzun daitezke. Horiek eskualdearen hazkunde ekonomiko eta sozialari laguntzen diote.
OARSOALDEA EKIN (II): HIRI-EKONOMIA
Oarsoaldea Garapen Agentziak, Foru Aldundiaren laguntzarekin, ekintzailetza sustatu zuen Oarsoaldean OARSOALDEA EKIN programaren bitartez. Bigarren saioan, HIRI EKONOMIA arloko proiektuak aurkeztu zituzten. Goiatz Adurizen "Papurrak" eta Karina Corroren "Txiki Tako" proiektuak izan ziren protagonistak. Saioak negozio-ideiak abian jartzea helburu zuen.
OARSOALDEA EKIN (I): KULTURA ETA SORMEN INDUSTRIAK
Oarsoaldea Garapen Agentziak OARSOALDEA EKIN sortu zuen ekintzailetza sustatzeko, Foru Aldundiaren laguntzarekin. Saio desberdinetan, arrakasta-kasuak ezagutu genituen. Lehenengo saioan, KULTURA ETA SORMENAREN arloko proiektuak izan ziren protagonistak. Sihara Nuño eta Idoia Lizeaga aurkeztu ziren.
KOMUNITATE ENERGETIKOAK: ZER DIRA, NOLA SORTU?
Energia komunitateak beren kideak energia elektrikoa zein termikoa kudeatzen duten erakundeak dira, eta irabazi asmorik gabe ekoitzi, kontsumitu, biltegiratu, partekatu edo saldu dezakete, tokiko baliabide eta energia berriztagarriak aprobetxatuz eta bultzatuz.
AUTONOMOEN KOTIZAZIO SISTEMA TAILERRA
Tailer honen helburua zen benetako diru-sarrerengatiko kotizazio-sistema onartzeak eta indarrean jartzeak dakartzan berrikuntzak eskaintzea, RETAn kotizatzen duten pertsonen kotizazio-oinarriak eta betebehar formalak arautzeari dagokionez.
OARSOALDEA BERPIZTEN
Merkataritza, Zerbitzu eta Ostalaritza arloko enpresak laguntzeko berrikuntza programa zen, Berrikuntza EZ-Teknologikoa eta Etengabeko modernizazioa ardatz dituena.
ELIKADURA ENPRESETAN
ERALDAKETA DIGITALA
Saio honetan landutakoak honakoak izan ziren: zer den eraldaketa digitala, zergatik, zertarako eta nola ezarri modu eraginkorrean zure enpresan. Laguntza eta dirulaguntzen berri ere eman zituzten.
ENPRESEN ERALDAKETA DIGITALA: DATUTIK ADIMEN ARTIFIZIALERANTZ
Saio honetan eraldaketa digitalerako gakoak eta datua nahiz adimen artifizialak kudeatzeko aukerak ikusi genituen, eskualdeko kasu arrakastatsuak aztertuz, eta baita eskualdeko enpresetarako laguntza eta programei buruzko informazioa emanez ere.
ZIBERSEGURTASUN DIGITALA
Azken urtean, bizkortu egin da lan-munduaren digitalizazioa eta lantokitik kanpo telelana egiteko beharra, kanpoaldearekin konektatuz sarearen bidez (telelana, hornitzaileekin eta bezeroekin harreman birtuala...). Zibersegurtasunaren erronkari aurre egitea une honetan lehentasun bat da.
PRODUKTU ETA ZERBITZU KULTURALAK
Pertsonek ohiturak, itxaropenak, kultura-edukien kontsumoan duten portaera aldatu dute, eta, beraz, sektore horretako eragileek sareko funtzionamendura ere egokitu behar dute. Helburua kultura-sektoreko enpresek teknologiaren erabileraren bidez zer merkaturatze-bide azter ditzaketen hausnartzea da.
ALERGIAK DITUZTEN
PERTSONENTZAT ELIKAGAIAK
Saioaren helburua, joerak ezagutzea, ezagutzak partekatzea eta elikadura-katean zehar alergenoak hautemateko protokoloak ezagutzea da.
NOLA ERAKARRI
GERTUKO TURISMOA
Leyend Velilla-k eta Beñat Muñoz-ek turismo estrategiez eta gure posizionamendua turismo errealitate berrira nola egokitu dezakegun erakutsi ziguten.
CircularTRANS
PLATAFORMA DIGITALA
Ekonomia zirkularra zer den eta enpresa batek nola landu dezakeen ezagutzea, eta, bestetik, CircularTRANS plataforma digitala eta plataforma horrek enpresei ekar diezazkiekeen onurak ezagutzea.
ELIKAGAIEN INDUSTRIAREN
ETORKIZUN DIGITALA
Erich Eichstetter, LABe Digitalaren Gastronomy Lab arduradunak (Basque Culinary Center), elikagaien industrian sartzen ari diren teknologia berriak aztertzen ditu.
Teknologia
kulturaren zerbitzura
Oarsoaldearen topaketa berria, kultura- eta sormen-enpresei zuzendua. Innobasqueren RIS3 Euskadi jardunaldien barruan antolatua.
EKONOMIA ETA ENPRESA EREDU BERRIAK
Covid-19aren ondorioz, pertsonak enpresaren eta ekonomiaren erdigunean jartzeak inoiz baino zentzu handiagoa hartzen du. Enpresa eredu horiek garrantzi berezia hartzen dute gizartearen onurarako lan egiten duen enpresa sare bat sortzen laguntzen dutelako.
ProduktU ETA zerbitzu berriak merkaturatzeko LEHIAKORTASUN GAKOAK
Nola ezagutu zure kontsumitzaileak benetan zer nahi duen pandemia garai honetan? Produktu berrien merkaturatze arrakastatsuaren oinarriak ulertzen jakiteko aurkezpena.
LANKIDETZAZKO
BERRIKUNTZARAKO BIDEAN
Nola lagun diezaiekegu nekazaritzako elikagaien balio-kateko enpresei lehiakorragoak izaten, berrasmatzen, testuinguru aldakorretan eta ziurgabetasunean berritzen? Webinar honek gai hauek guztiak aztertu zituen.
Elikagaien industriarentzako etorkizun iraunkorra
Elikagaien industrian ekonomia zirkularra aplikatzea aukera bat izan daiteke elikagai-enpresentzat. Ezagutu zer den.
Elikagaien segurtasuna
koronabirus garaian
koronabirus garaian
LAIATEK landa-inguruneko eta natura-inguruneko ingeniaritza eta aholkularitzatik, elikagaien segurtasuna eta kalitatea bermatzeko, baita koronabirusaren transmisioa ere prebenitzeko zenbait gomendio eman dizkigute.
Horrelakoak izango dira covid-Aren ondorengo kontsumitzaileak
Joerak & ideiak elikaduraren balio-kate berri baterako. Webinar honek izurritearen ondorioz sorturtako efektu, erronka zein aukerei erreparatu zien.
Kultura eta sormenA, garai nahasietan elkarlanean
Kultura eta sormen arloko esperientzia inspiratzaileak ezagutzeko eta sektoreko pertsonen eta profesionalen arteko harremanak sendotzeko aukera izan genuen webinar honetan.
TURISMOA, NOLA EGOKITU
NORMALTASUN BERRIRA
NORMALTASUN BERRIRA
Raúl Garciak (Aprende de Turismo) aholku eta estrategia ezberdinak aholkatu zizkigun turismoan dihardutenek izurriteak eragindako normaltasun berrira ahalik eta ondoen egokitzeko.
MARKETIN
DIGITALA
DIGITALA
Zure negozioaren erakuslehiorik onena izenburupean, webinar honetan marketin digitalaren inguruko masterclass bat aurkituko duzu, Sharpa Marketin-en eskutik.
Ostalaritzaren
erronka berriak
erronka berriak
Mikel Ubarretxenak (Gipuzkoako Ostalaritza Elkartea) ostalaritza sektorea aztertu zuen izurriteak sektorean eragindako krisialdia dela eta.
Zure negozioa
koronabirus garaian
koronabirus garaian
Saltokietarako kudeaketa-estrategiak izurrite garaian, Vicky Olaizolaren eskutik (Luxottica Iberia).
OARSOALDEKO MERKATARI, OSTALARI ETA ZERBITZUENTZAT COACHING SAIOA
Monika Tubiaren eskutik (Sezzen).
Laguntzak Oarsoaldeako merkatari, ostalari eta zerbitzuentzat
Lan mahai irekia: Gogoeta eta kontrastea.