OARSOALDEA DASTATU. GASTRONOMIA TAILERRAK UDARAN
La gastronomía vasca cuida de la materia prima y de la elaboración de los productos para ofrecer los mejores resultados. Este verano, dos talleres de tipo tradicional permiten a los visitantes acercarse a los secretos del arte culinario vasco.
Entre las “Experiencias Top” seleccionadas por la Agencia vasca de Turismo Basquetour y tal y como ha señalado la presidenta de la agencia de desarrollo comarcal Oarsoaldea y alcaldesa de oiartzun Aiora Perez de San Roman, es una oportunidad para aquel que quiera conocer nuestra comarca de un modo original.
USADIOZKO SUKALDARITZA TAILERRA
Pasaiako portuan arrantzari dioten maitasuna ondo jateari dioten maitasunarekin uztartzen da. Gure kostaldeko arrain freskoetatik hasita, marinel-gastronomiak ondo zaintzen ditu itsasoko zaporeak bere plateretan. Pasai Donibanen kokatua dagoen Ziaboga jatetxeak eskaintzen duen tailerrak, ordu batzuez, euskal goi-sukaldaritzako protagonista sentitzeko aukera ematen dio bisitariari bere sukaldeko su artean. Jatetxeko sukaldeburuak gainbegiratuta, merkatuko lehengairik onenak aukeratu ahal izango dituzu, eta zure eskuekin lurraldeko benetako errezetak prestatu, ondoren, itsas kutsua duten Pasaiako platerez gozatzeko.


“TXOKOLATEAREN SEKRETUAK” TAILERRA
Kakaoa, Ameriketatik gure portuetara iristen zen produktu baliotsu hori, Casa Aramendiak eskaintzen duen tailerreko protagonista da. Lantegi honetan, gozokiak eta txokolatea lantzen dituzten artisau belaunaldi batzuen oinordeko den honetan, tradizioen jakituna den gozogile baten eskutik eta bere errezeten mamiari esker, txokolatezko trufa eta beste gozoki batzuen manufakturan murgilduko zara. Bukaeran, nola ez, sukaldaturikoa dastatzeko aukera izango dute bisitariek.
INFO +:
943 494 521
Facebook: Oarsoaldea Turismoa
Twitter: @OarsoTurismoa